Tanden bleken bij Wit Maastricht

by Stylecode
0 comment

Ik ga al 10 jaar naar Wit Maastricht voor het bleken (schoonmaken) van mijn tanden. Het was nu alweer 3 jaar geleden dus mijn tanden konden wel een opfris beurtje gebruiken. De praktijk Wit ligt in het hartje van centrum Maastricht, wat super is want zo kun je er een dagje shoppen aan vast plakken. Wit werkt met de producten van PrevDent.

Bij binnenkomst wordt je hartelijk ontvangen en stelt Monique de eigenares je meteen op je gemak. Stap 1 van deze behandeling is natuurlijk eerst even je tanden poetsen. Daarna ga je samen bepalen welke kleur tanden je nu hebt en waar je naartoe wilt. Je kunt hierbij kiezen uit twee soorten behandelingen een kleine behandeling van 30 min of een grote behandeling van 60 min. Het te behalen resultaat hangt natuurlijk af van de kleur van je eigen tanden.
Zelf ben ik gegaan voor een kleine behandeling omdat ik natuurlijk al vaker geweest ben en ik voor nu gewoon een aantal tintjes witter wil.

TIP: MAAK EVEN EEN FOTOOTJE VOOR HET BLEKEN BEGINT zo kun je erna meteen vergelijken.

Na deze eerste stap neem je plaats in een heerlijke relax stoel en begint Monique met het klaarmaken van je tanden voor de behandeling. Hierbij wordt je mond, lippen en tandvlees afgedekt. Het bleken kan nu beginnen en gaat in 3 (of 6) stappen, van elk 10 min afhankelijk welke behandeling je kiest.

Het enige dat je nu hoeft te doen is lekker relaxen en na 30 of 60 min mag je je mond spoelen en kun je in de spiegel het prachtige resultaat bewonderen.

Na de behandeling mag je een uurtje niet eten, en 24 uur geen gekleurd eten en drinken nuttig. Het is ook beter om die dag even geen fruit te eten. Je kunt wel gewoon witte producten eten. Mijn maaltijd van die dag was: friet, kaas en knoflooksaus. Natuurlijk kun je ook gaan voor een iets gezondere variant, rijst, witte vis en ui.

Ik krijg heel vaak de vraag doet het geen pijn? Van de behandeling zelf voel je helemaal niets, behalve dat je mond natuurlijk met een klem uit elkaar wordt gehouden. Een beetje vergelijkbaar met het spel: Speak out, niet heel prettig maar absoluut uit te houden voor een uurtje. Zelf heb ik de dag na de behandeling wel altijd wat gevoelige tanden, maar dit is na een uurtje of 10 ook weer helemaal weg.

Op de vraag is het veilig? Kan ik volmondig JA antwoorden. Een behandeling met Prevdent is absoluut veilig en beschadigt het tandglazuur niet. In het product zit nano-hydroxyapatiet (de stof waar het glazuur en tandbeen uit is opgebouwd) en er zit een zeer lage concentratie waterstofperoxide van 6% in. Dit is conform EU wetgeving.

VOOR
NA =)

BELANGRIJK: Wat heel erg belangrijk is voor het behoud van je witte tanden is natuurlijk een goede mondhygiëne. Gebruik tandpasta die goed is voor je gebit en ga regelmatig naar de tandarts voor een controle. Blootstelling aan te veel kleurstoffen zorgt ervoor dat je tanden sneller verkleuren. Roken, koffie, zwarte thee, rode wijn (helaas) en heel veel bewerkt voedsel met toegevoegde kleurstoffen probeer ik zelf zoveel mogelijk te vermijden. Je kunt het natuurlijk allemaal gewoon nuttigen, maar dan zul je iets minder lang plezier van je witte smile.

Waarom ik al jaren voor Wit Maastricht kies:

  • HET RESULTAAT;
  • De praktijk onderdeel is van een tandarts praktijk;
  • Daarom mag er gebleekt worden met peroxide ;
  • Monique heeft 12 jaar ervaring;
  • Er wordt gewerkt met een glazuur hersteller;
  • En het is altijd super gezellig!

You may also like

Geef een reactie